rbvaefd2jfmacji2aafn7ubbx_y213_1434069062-10779-216477

Exsita cate un cablu USB pentru orice fel de dispozitiv, fie ca gadgetul tau foloseste usb tip B sau C, 2.0 sau 3.0 magazinul online gsmstore.ro are de toate. In functie de modelul de smartphone este necesar un anumit tip de cablu USB pentru a incarca dispozitivul, dar si pentru a facilita accesul al datele utilizatorului atunci cand se conecteaza la o unitate periferica.

Cablurile USB sunt probabil cele mai practice si cele pe care le folosim cel mai mult. Indiferent de ce fel de obiect va conectati la computer (fie ca este un mouse, tastatura, hard disk sau smartphone), este destul de sigur sa utilizati un cablu USB pentru asta.

Exista acum un standard nou: cablul USB-C. Acesta este un standard foarte promitator si versatil, foarte diferit de cablul USB pe care il utilizati de obicei pentru a va incarca smartphone-ul, camera foto sau alte dispozitive.

Este sigur ca cablul USB-C va deveni standard pentru anii urmatori, deoarece multi producatori au adoptat acest format. Cel mai nou Apple MacBook are un singur port USB-C pentru orice, inclusiv incarcatorul. Lansat recent, Samsung Galaxy S8 si Google Pixel sunt echipate si cu porturi USB-C. Iata cum arata un port USB-C: cablurile si porturile USB-C nu sunt o versiune noua a USB-urilor traditionale (intrucat cablurile USB 2.0 si 3.0 ar fi putut fi, de exemplu – diferenta dintre acestea doua se refera doar la viteza transferului de date). USB-C este de fapt un conector nou. Prin urmare, daca ati achizitionat recent un dispozitiv cu port USB-C, va trebui sa furnizati si un adaptor daca doriti sa continuati sa folositi cablurile USB vechi.

Cablurile USB pot fi de doua feluri in functie de tip: standard si cu transfer in ambele directii.

Cablu USB standard – este un model clasic, care de regula conecteaza un smartphone, camera video, aparat foto, cu un calculator, laptop etc. Are un pret accesbil, el avand conectorul 1 de tip USB 2.0 sau 3.0, iar conectorul 2 tip Micro USB.

Cablu USB cu transfer in ambele directii – acest model este unul de inalta calitate, care asigura o viteza mare de transfer. Este prevazut cu o mufa tata USB 2.0 si alt tip USB tip C. Astfel ca poti conecta dispozitive care dispun de un port USB 2.0 (HDD portabil, stick de memorie) la un port USB tip C (laptop, smartphone, desktop). Transferul de date se poate face in ambele directii, iar produsul se utilizeaza si ca incarcator.

Viteza de transfer de date a unui cablu USB-C 3.1 este de 10 GB pe secunda. Aceste cabluri ofera curent de 60 W, un semnal audio si video 4K si 5 amperi de incarcare. Prin urmare, pot fi utilizate pentru a incarca dispozitive puternice, cum ar fi computere, sau chiar pentru a incarca telefonul inteligent mai rapid decat cablurile USB traditionale. Cireasa de pe tort, cablul USB Type-C este reversibila, permitand orice conexiune intre doua dispozitive cu porturile corespunzatoare.

Magazinul gsmstore.ro este ideal pentru pasionatii de gadgeturi care necesita echipamente profesionale pentru telefoanele smartphone si cabluri usb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *