Panasonic anunță lansarea programului de actualizare firmware pentru camera mirrorles Full-Frame LUMIX S1H, care îmbunătățește funcțiile și performanțele așa cum a fost prevăzut în septembrie anul trecut. Realizat în colaborare cu Atomos, o companie globală care produce echipamente video pentru cineaștii profesioniști, noul firmware permite o ieșire de date video RAW de maximum 5.9K/29.97p și 59.94p 4K* prin HDMI pentru a fi înregistrate în formatul Apple ProRes RAW pe Atomos Ninja V 4K HDR. În plus, este perfect compatibil cu formatul anamorphic 4:3 la 3.5K. Panasonic se angajează să ofere soluții inovatoare pentru cineaștii profesioniști permițând tuturor utilizatorilor S1H actualizarea gratuită cu această versiune de firmware.

Actualizarea va fi disponibilă pe pagina web LUMIX Global Customer Support https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/ în data de 25 mai 2020.
* 4128×2176(17:9), anunțat ca „C4K” la IBC2019. Echivalent C4K (4096×2160) așa cum este definit de Digital Cinema Initiatives (DCI).

LUMIX S1H Firmware versiunea 2.0

  1. Ieșire date video RAW prin HDMI

Datele video RAW・[5.9K] / [4K] / [Anamorphic (4:3) 3.5K] de 12 biți pot fi înregistrate extern prin HDMI în formatul Apple ProRes RAW pe Atomos Ninja V.

Arie senzor Rezoluție Viteza cadrelor Aspect Ieșire HDMI
Full-Frame 5.9K (5888×3312) 29.97p/25p/23.98p 4:16:9 12 biți
Super 35mm 4K (4128×2176) 59.94p/50p/29.97p/25p/23.98p 17:9 12 biți
Super 35mm Anamorphic 3.5K (3536×2656) 50p/29.97p/25p/23.98p 4:3 12 biți

・se poate selecta V-Log sau Rec.709 în timpul înregistrării RAW.

・Funcții de asistență la filmare inclusiv WFM (monitor al formei undă), vectorscope, măsurarea punctului de luminanță, modelul zebra în timpul înregistrării  imaginilor RAW.

  1. Funcții video îmbunătățite / performanță optimizată

・Ieșire imagine prin HDMI în timpul înregistrării video [6K]/[5.9K]/[5.4K].

・În modul Creative Video este posibilă dezactivarea funcționării înregistrării video start/stop prin apăsarea butonului declanșatorului foto.

・În modul Creative Video este posibilă setarea [Rec Quality(My List)] din panoul de comandă.

・Valoarea reducerii zgomotului în [V-Log] în modul Photo Style a fost extinsă la [-1]. Suprimă artefactele tip „ghosting” care au apărut anterior în unele situații.

・Se poate dezactiva redarea prin HDMI a ferestrei MF Assist.

・Au existat cazuri în care în unele situații, la înregistrarea video 4:2:0/10 biți s-a observat apariția artefactelor tip ”banding”. Această problemă a fost minimizată.

・Au existat cazuri în care codul de timp tip REC RUN nu a fost înregistrat atunci când se utiliza înregistrarea video pe un dispozitiv extern, prin HDMI. Această problemă a fost eliminată.

  1. Alte funcții / îmbunătățiri adăugate

・Este posibilă setarea [AF+MF] în modul AFC.

・Este posibilă atribuirea funcțiilor pentru butoanele Fn ale obiectivului când este montat Panasonic LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200).

・Este posibilă atribuirea unei funcții pentru butoanele Fn ale obiectivelor interschimbabile Sigma L-Mount.

・La atașarea unui obiectiv folosind convertorul Sigma MC-21 și [Image Stabilizer] > [Lens] este setat pe ON , Body I.S.(stabilizatorul de imagine) suprimă mișcarea de ruliu.

・Funcția [Backlight Illumination Period] a fost adăugată la meniul de stare LCD.  Alegerea [ON1] va preveni stingerea luminii de fundal LCD.

・Este posibilă selectarea cardului în care să fie salvate imaginile JPEG obținute prin procesarea RAW în cameră.

・Opțiunea [0.5 SEC] a fost adăugată ca valoare la funcția  [Duration Time (photo)] în [Auto Review].

・Comportamentul [Off (dezactivare apăsare și menținere)] poate fi atribuită butonului Fn. Dezactivează funcționarea la apăsarea îndelungată a butonului.

・Butonul Fn poate fi utilizat pentru a verifica efectul de apertură atunci când butonul este apăsat.

・Pentru a preveni funcționarea inadecvată, funcția de comandă tactilă este dezactivată pentru operațiunea [Delete All] în modul de redare. Pentru a preveni ștergerea accidentală a fișierelor de pe card, se pot folosi doar butoanele cursor pentru operațiunea [Delete All].

・Au existat cazuri rare în care camera s-a blocat în timpul funcționării în regimul [Segmented File Recording] sau în timpul înregistrării la 400 Mbps în anumite condiții cu totul specifice, inclusiv legate de tipul de card SD utilizat. Această problemă a fost îmbunătățită.

・Apertura și viteza declanșatorului pot fi controlate cu selectoarele frontale/posterioare atunci când ecranul este setat pe OFF.

・Au existat cazuri în care controlul valorii F a fost eronat la folosirea unui obiectiv L-Mount care nu a fost fabricat de Panasonic. Această problemă a fost eliminată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *