Dupa cum se stie, pompele cu pistonase sunt utilizate atat pentru aplicatii industriale, cat si pentru cele mobile. Mai mult, acestea functioneaza fara probleme atat sub presiune medie, cat si in cele cu presiune inalta.

In ciuda constructiei solide, aceste pompe cu pistonase ofera un zgomot redus in timpul utilizari si asigura unele economii de energie importante. Dar lista de avantaje nu se termina aici.

In articolul de astazi vom intra un pic mai detaliu privind avantajele utilizarii pompelor cu pistonase in aplicatiile tale, pentru ca tu sa iei o decizie corecta si informata.

1564417672957

Tipuri de pompe in aplicatii practice

In functie de modul de dispunere a pistonaselor, in aplicatiile practice intalnim doua tipuri importante de pompe:

  1. Pompe cu pistonase radiale.
  2. Pompe cu pistonase axiale.

Care este diferenta dintre ele si in ce aplicatii se folosesc? Ei bine, este destul de simplu.

Pompele cu pistonase radiale produc in general un debit mare in timpul functionarii (pana la 8000 litri/ minut) si o presiune de pana la 300 bari. In general, aceste pompe sunt folosite in cazul actionarilor hidrostatice. Adica, convertesc energia mecanica in energie hidrostatica.

Pe de alta parte, pompele cu pistonase axiale sunt utilizate in cazul instalatiilor hidraulice de actionare. Acestea functioneaza foarte bine in aplicatiile industriale si mobile cu presiuni medii si inalte de lucru.

Avantajele utilizarii pompelor cu pistonase

  1. Eficacitate

Pompele cu pistonase sunt foarte eficiente in pomparea/ miscarea lichidelor, indiferent de gradul de vascozitate a acestora.

  1. Functionare bidirectionala

Utilizarea acestor pompe iti asigura mai multa flexibilitate si confort in utilizare, in functie de nevoile tale.

De exemplu, prin simpla actionare pentru schimbarea directiei motorului, pompa va functiona invers, aspect util in multe procese.

  1. Posibilitatea de masurare

Acest tip de pompe pot fi folosite si ca sisteme de masurare. Avantaj pe care, de exemplu, pompele centrifuge nu il detin.

  1. Flux constant

Acest tip de pompe produc un flux constant, indiferent de proprietatile si starea fluidelor pe care le transporta (vascozitate, presiune sau temperatura).

Dezavantajele pompelor cu pistonase

Mai sus am precizat cateva avantaje semnificative ale utilizarii acestor tipuri de pompe. Cu toate acestea, cu singuranta te intrebi daca exista si unele dezavantaje, dar si care ar fi acestea.

Bineinteles, similar cu orice alt tip de sistem, si aceste pompe sunt supuse uzurii in timp.

Drept urmare, este recomandabil sa realizezi o analiza periodica a componentelor sistemelor tale de lucru si faci inlocuirile necesare atunci cand este nevoie.

Daca te asiguri ca aceste componente sunt intretinute in mod corespunzator, te poti astepta la o functionare a acestora de lunga durata.

Daca iti doresti mai multe informatii despre cele mai potrivite pompe cu pistonase pentru lucrarile tale, echipa Ph-t este pregatita sa iti ofere sprijinul necesar.

Acestia au in portofoliul de produse pompe simple sau duble, de diferite capacitati si cu diferite prinderi, astfel incat sa raspunda cu brio tuturor nevoilor tale.

Nu ai gasit dimensiunile potrivite? Nicio problema, le poti solicita dimensiuni personalizate, iar acestia le pot realiza pentru tine. Simplu si fara batai de cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *