Sony Group Corporation („Sony” sau „Compania”) continuă să își desfășoare activitatea cu o viziune pe termen lung care are în centrul său „oamenii”, având la bază scopul său de a „umple lumea cu emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei.” În cadrul conferinței ESG care a avut loc pe 15 septembrie, Sony a prezentat evoluția viziunii managementului său în materie de sustenabilitate, concentrându-se pe inițiative care au ca scop crearea de valoare socială prin diversele activități de afaceri și tehnologii dezvoltate. Cele mai importante idei ale prezentării sunt expuse mai jos. Pentru detalii suplimentare, consultați materialele aferente, care sunt disponibile pe site-ul web Sony Investor Relations (IR).

 1. Dialogul cu factorii decizionali / Integrarea activităților de sustenabilitate în strategia de business

Sony apreciază foarte mult dialogul cu diverșii săi partenerii și încorporează informațiile obținute în urma acestor interacțiuni în strategia de gestionare a afacerilor sale. În cadrul acestui dialog, reuniunile ESG au avut loc în fiecare an încă din 2018.

Sony integrează sustenabilitatea în activitățile sale comerciale și accelerează măsurile sociale și de mediu, pe care le adoptă prin intermediul afacerilor și tehnologiilor sale. După ce a identificat subiectele de importanță majoră pentru Sony Group, în ansamblul său, ca fiind „tehnologia” și „angajații”, Compania a definit și a dezvăluit tipul de valoare socială pe care fiecare dintre diviziile sale de business își propune să o creeze, precum și prioritățile cheie legate de sustenabilitate în cadrul fiecărui segment business.

 1. Inițiative legate de mediu, la nivel global

Pe baza planului său referitor la protecția mediului numit „Road to Zero”, care oferă o perspectivă pe termen lung, până în 2050, Sony implementează inițiative pentru reducerea impactului său asupra mediului natural în toate companiile, fabricile, lanțurile de aprovizionare și ciclurile de viață ale produselor parte a Sony Group, pe baza a patru perspective: schimbările climatice, resurse, substanțe chimice și biodiversitate.

Inițiative din divizia de business dedicată Soluțiilor de Imagistică & Detectare (I&SS)

 • „Responsabilitate” cu privire la mediul înconjurător:

<Conservarea energiei> La noul Fab 5 din cadrul Nagasaki Technology Center, instalarea celei mai recente tehnologii de economisire a energiei a dus la o îmbunătățire cu 30% a eficienței energetice a camerelor curate*. În plus, 70% din apa utilizată pe liniile de producție este colectată și reutilizată.

*Estimare bazată pe datele furnizate de Nagasaki Technology Center pentru anul fiscal încheiat la 31 martie, 2016 (FY2015).

<Energie regenerabilă> Sony continuă să instaleze panouri solare în fabricile sale din Japonia. În plus, Sony Device Technology (Thailanda) Co., Ltd. avansează cu cel mai amplu proces de instalare a panourilor solare din orice unitate din cadrul Grupului Sony. Împreună cu achiziționarea certificatelor de energie regenerabilă, se așteaptă ca punctul de lucru să funcționeze cu energie electrică 100% până la sfârșitul anului fiscal curent care se încheie la 31 martie, 2022. (FY2021).

 • „Contribuția” la protejarea mediului înconjurător:

Senzorul „IMX500” Intelligent Vision dezvoltat de Sony Semiconductor Solutions Corporation este echipat cu funcționalități de analiză și procesare prin inteligența artificială pe cipul logic al senzorului de imagine. Se preconizează că această tehnologie va sprijini progresul în domenii precum „Internetul obiectelor” (IoT). Prelucrarea datelor chiar pe senzor, face posibilă extragerea doar a metadatelor necesare (informații semantice). Prin urmare, această tehnologie contribuie la reducerea consumului de energie prin diminuarea volumului de date trimise și procesate în cloud, îmbunătățind în același timp latența (viteza de răspuns) și având implicații pozitive asupra confidențialității.

„IMX500” este utilzat în implementarea unor soluții-prototip care abordează aspecte sociale precum congestionarea traficului și accidentele din zonele urbane, dar și ca parte a efortului de reducere a energiei consumate de sistemele de climatizare ale clădirilor.

Inițiative pentru îmbunătățirea eficienței energetice a produselor și pentru reducerea utilizării plasticului în ambalaje

 • Sony este dedicat îmbunătățirii eficienței energetice a televizoarelor sale, a consolelor de jocuri și a altor produse electronice de larg consum. În anul fiscal încheiat la 31 martie 2021 (FY2020), cantitatea de energie consumată anual pe produs a fost cu 54% mai mică decât în anul fiscal încheiat la 31 martie 2014 (FY2013).
 • În ceea ce privește produsele de dimensiuni reduse, pentru care Sony intenționează să elimine complet ambalajele din plastic până în 2025, compania utilizează în prezent „Original BlendedMaterial,” un material de hârtie nou dezvoltat din bambus, trestie de zahăr și hârtie reciclată, pentru ambalajul căștilor. Utilizarea plasticului a fost, de asemenea, redusă semnificativ în cazul ambalajului pentru XperiaTM și al celui pentru PlayStation® 5. Pentru televizoare, care continuă să își mărească dimensiunile, Sony accelerează utilizarea materialului său original SORPLASTM, din plastic reciclat ignifug.

Aplicarea tehnologiilor Sony pentru mediul înconjurător în cadrul societății

Sony continuă dezvoltarea prototipului vehiculului său electric VISION-S, care încorporează cele mai recente tehnologii de detectare din domeniul auto și o platformă de tip cloud care se conectează cu vehiculul prin 5G. Vehiculele electrice sunt capabile să funcționeze ca baterii de stocare de mare capacitate într-o microgrilă, în timp ce platforma cloud permite ca funcțiile vehiculului să fie actualizate continuu prin update-uri de software. Ca atare, Sony intenționează să contribuie la evoluția mobilității și la protecția mediului prin intermediul acestor tehnologii.

 • „Sistemul Open Energy (OES)” dezvoltat de Sony Computer Science Laboratories, Inc. este un sistem de microgrilă care permite reședințelor să facă schimb reciproc de energie electrică printr-o rețea cu flux de curent continuu. Rezultatele testării de fezabilitate a acestui sistem au fost puse la dispoziție în sistem open source la sfârșitul anului trecut.
 • SynecO, Inc., care a fost înființat ca proiect inaugural al Sony Innovation Fund: Mediu, își propune să contribuie la biodiversitate și la oferirea de soluții privind schimbările climatice, prin cunoștințele și tehnologiile sale de sprijin legate de Synecoculture și alte ecosisteme augmentate.
 • Pentru a le oferi oamenilor experiențe care reafirmă relația dintre „Planeta Pâmânt și Spațiu,” compania Sony este implicată în demonstrații tehnologice comune și în explorarea oportunităților de afaceri cu sprijinul Universității din Tokyo și al Agenției de explorare aerospațială Japonia (JAXA). Acestea includ co-dezvoltarea unui satelit de dimensiuni foarte reduse, echipat cu tehnologia camerelor Sony, capabil să capteze imagini din toate unghiurile. Lansarea în spațiu este programată pentru anul viitor.
 1. Inițiative legate de oameni și societate

Diversitatea angajaților Sony reprezintă unul dintre punctele forte ale companiei, iar Sony continuă să promoveze diversitatea, egalitatea și incluziunea în cadrul Sony Group. În același timp, s-a implicat și în inițiative concentrate pe diversitate și justiție socială în toate comunitățile în care funcționează.

Inițiative de incluziune în dezvoltarea produselor și în ceea ce privește mediul de lucru

 • Sony se consultă cu persoanele cu dizabilități și le implică în teste de utilizare chiar din etapa de planificare și dezvoltare a produselor și serviciilor sale. Prin implementarea feedback-ului lor și prin realizarea de îmbunătățiri, Sony are capacitatea să îmbunătățească accesibilitatea produselor, a interfețelor de utilizare și a serviciilor companiei.
 • Fiecare companie din cadrul Sony Group este implicată în eforturile de promovare a ideii unui mediu de lucru incluziv. De exemplu, angajații Sony Kibou/Hikari Corporation cu dizabilități mentale și intelectuale sunt membri ai echipelor Sony de software și dezvoltare de produse pentru camerele mirrorless, unde pot evolua prin aplicarea propriilor competențe individuale.
 • În decembrie 2019, Sony s-a alăturat inițiativei „The Valuable 500,” un demers internațional care vizează promovarea participării persoanelor cu dizabilități în mediul de afaceri. De asemenea, compania Sony a fost selectată drept unul dintre cei 13 lideri emblematici ai acestei inițiative.

Sprijinirea domeniului medical, al celui educațional și a comunității creative

 • În aprilie 2020, Sony a înființat „Sony Global Relief Fund for COVID-19” pentru a sprijini persoanele din întreaga lume afectate de pandemia generată de COVID-19. Companiile parte a Sony Group s-au implicat în activități ample pentru a sprijini asistența medicală, educația și comunitatea creativă, prin intermediul afacerilor și tehnologiei lor, iar alocarea a aproximativ 80% din cele 100 de milioane de dolari promise prin intermediul fondului a fost deja stabilită. Până în prezent, Sony a oferit asistență unui total de aproximativ 5.500 de organizații prin intermediul acestui fond.
 • Sony Music colaborează cu organizații precum ONG-uri din SUA, Marea Britanie, dar și din alte țări pentru a oferi sprijin artiștilor și pentru a contribui la consolidarea unui mediu în care creatorii să se poată concentra deplin pe munca lor, într-o stare pozitivă atât din punct de vedere fizic, cât și al bunăstării mentale. De asemenea, în Japonia se iau măsuri pentru a sprijini atât sănătatea mentală, cât și cea fizică a artiștilor și creatorilor alături de care au semnat contracte de management exclusiv, precum și a personalului care îi asistă.

Promovarea justiției sociale și a diversității

 • În iunie 2020, Sony Group a înființat Global Social Justice Fund, un fond în valoare de 100 de milioane de dolari, în urma protestelor față de comportamentul rasist și a mișcării de justiție socială din SUA și alte țări. Prin acest fond, companiile Sony Group din SUA și din întreaga lume sprijină organizațiile care lucrează în direcția justiției sociale și a protecției drepturilor omului, promovând în același timp diversitatea din interiorul și din afara companiei, dintr-o perspectivă pe termen lung. Alocarea a aproximativ 70% din cele 100 de milioane de dolari garantate prin acest fond a fost, de asemenea, stabilită.
 1. Guvernanță care sprijină inițiativele sustenabile

Sony consideră că guvernanța este un cadru care permite companiei să își dezvolte inițiativele de sustenabilitate și depune eforturi continue pentru a consolida această structură.

 • Din anul fiscal 2020, Sony a adoptat un indice pentru evaluarea inițiativelor de sustenabilitate ca factor care determină compensația legată de performanță pentru Directorii Executivi.
 • Începând cu anul fiscal 2021, Sony integrează inițiativele de sustenabilitate, cum ar fi angajații și protecția mediului, care au fost identificate ca priorități cheie de către fiecare întreprindere, în cuprinsul planurilor strategice pe termen mediu. De asemenea, stabilește indicatorii-cheie de performanță asociați și evaluează rezultatele ca o măsură ce aparține de performanța întreprinderii.

Despre Sony Group Corporation

Sony Group Corporation este o companie de divertisment creativ cu o fundație solidă în domeniul tehnologiei. De la servicii de Gaming și de Rețea, la Muzică, Fotografii, Produse și Soluții Electronice, Soluții din domeniul Imagisticii și de Detectare și Servicii Financiare – scopul Sony este acela de a umple lumea cu emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei. Pentru mai multe informații accesați: www.sony.com

Cadru legal 

Declarațiile făcute în această comunicare cu privire la planurile, estimările, strategiile și convingerile actuale ale Sony și alte afirmații care nu sunt fapte istorice sunt declarații anticipative despre performanța viitoare a Sony. Declarațiile anticipative includ, dar nu se limitează la, declarațiile care utilizează cuvinte precum „crede,” „aștepta,” „planuri,” „strategie,” „perspective,” „prognoză,” „estimare”, „proiect,” „anticipează”, „țintește”, „intenționează”, „caută”,” „poate”, „posibil,” „probabil” sau „ar trebui,” și cuvinte cu semnificație similare, în legătură cu o discuție despre operațiuni viitoare, performanțe financiare, evenimente sau condiții. Din când în când, declarațiile verbalizate sau scrise anticipative pot fi incluse și în alte materiale trimise către public. Aceste declarații se bazează pe ipotezele, judecățile și convingerile conducerii în lumina informațiilor disponibile în prezent. Sony atrage atenția investitorilor că o serie de riscuri și incertitudini importante ar putea determina ca rezultatele reale să difere semnificativ de cele discutate în declarațiile anticipative și, prin urmare, investitorii nu ar trebui să se bazeze pe ele în mod nejustificat. Vă rugăm să rețineți că Sony dezvăluie situațiile financiare consolidate și așteptările sale pentru rezultatele consolidate pentru anul fiscal care se încheie la 31 martie 2022 pe baza standardelor internaționale de raportare financiară (IFRS). De asemenea, investitorii nu ar trebui să se bazeze pe nicio obligație a Sony de a actualiza sau revizui orice declarații anticipative, fie ca urmare a unor informații noi, a unor evenimente viitoare sau din alte motive. Sony respinge orice astfel de obligație. Riscurile și incertitudinile care ar putea afecta Sony includ, dar nu se limitează la:

(i) Capacitatea Sony de a menține calitatea produsului și satisfacția clientului față de produsele și serviciile sale;

(ii) Capacitatea Sony de a continua să proiecteze și să dezvolte și să obțină reduceri de costuri suficiente pentru produsele și serviciile sale, inclusiv senzori de imagine, platforme de jocuri și rețea, smartphone-uri și televizoare, oferite pe piețe extrem de competitive, caracterizate printr-o concurență acerbă a prețurilor și prin introducerea continuă de produse și servicii noi, dezvoltarea rapidă a tehnologiei și preferințele subiective și în schimbare ale clienților;

(iii) Capacitatea Sony de a implementa strategii de integrare hardware, software și de conținut de succes și de a dezvolta și implementa strategii de vânzare și distribuție de succes, în contextul noilor tehnologii și platforme de distribuție;

(iv) eficacitatea strategiilor Sony și execuția acestora,, incluzând, dar fără a se limita la succesul achizițiilor Sony, investițiilor, extinderilor de capital, restructurărilor și altor inițiative strategice;

(v) modificări ale legilor, reglementărilor și politicilor guvernamentale pe piețele pe care operează Sony și furnizorii săi terți, furnizorii de servicii și partenerii de afaceri, inclusiv legate de impozitare, precum și concentrarea tot mai mare a consumatorilor asupra responsabilității sociale a întreprinderilor;

(vi) Capacitatea continuă a Sony de a identifica produsele, serviciile și tendințele pieței cu potențial semnificativ de creștere, de a aloca resurse suficiente cercetării și dezvoltării, de a stabili prioritățile în mod corect atunci când vine vorba despre investiții și despre extinderi de capital și de a-și recupera investițiile și cheltuielile de capital, inclusiv cele necesare dezvoltării tehnologiei și capacității produsului;

(vii) Colaborarea Sony cu partenerii de afaceri externi, inclusiv pentru achiziționarea de piese, componente, software și servicii de rețea pentru produsele sau serviciile sale, fabricarea, comercializarea și distribuția produselor sale și alte operațiuni de afaceri;

(viii) mediul economic și politic global în care operează Sony și condițiile economice și politice de pe piețele Sony, în special nivelurile de cheltuieli ale consumatorilor;

(ix) capacitatea Sony de a satisfice nevoile operaționale și de lichiditate ca urmare a volatilității semnificative și a perturbărilor de pe piețele financiare globale sau a unei degradări a rating-urilor;

(x) capacitatea Sony de a prognoza cererile, de a gestiona achizițiile în timp util și de a controla stocurile;

(xi) ratele de schimb valutar, în special între yen și dolarul american, Euro și alte valute în care Sony realizează vânzări semnificative și suportă costuri de producție sau în care sunt denumite activele, bunurile și rezultatele operaționale ale Sony;

(xii) capacitatea Sony de a recruta, păstra și menține relații productive cu personal înalt calificat;

(xiii) capacitatea de a preveni utilizarea neautorizată sau furtul drepturilor de proprietate intelectuală, de a obține sau reînnoi licențe referitoare la drepturile de proprietate intelectuală și de a se apăra împotriva eventualelor acuzații referitoare la faptul că produsele sau serviciile sale încalcă drepturile de proprietate intelectuală deținute de alții;

(xiv) impactul modificărilor ratelor dobânzii și al condițiilor sau evoluțiilor nefavorabile (inclusiv fluctuațiile pieței sau volatilitatea) de pe piețele de capital japoneze asupra veniturilor și veniturilor operaționale din segmentul Servicii Financiare;

(xv) schimbări ale cererii clienților pentru servicii financiare, cum ar fi asigurările de viață, și capacitatea Sony de a gestiona cu succes bunurile, în segmentul Servicii Financiare;

(xvi) riscuri legate de dezastre catastrofale, boli pandemice sau evenimente similare;

(xvii) capacitatea Sony, a furnizorilor terți de servicii sau a partenerilor de afaceri de a anticipa și gestiona riscul de securitate cibernetică, inclusiv riscul accesului neautorizat la informațiile de afaceri ale Sony și informațiile personale de identificare ale angajaților și clienților săi, potențiale perturbări ale afacerii sau pierderi financiare; și

(xviii) rezultatul procedurilor legale și/sau de reglementare în curs și/sau viitoare.

Riscurile și incertitudinile includ, de asemenea, impactul oricăror evenimente viitoare cu impact negativ semnificativ. Impactul continuu al COVID-19 ar putea spori multe dintre riscurile și incertitudinile menționate mai sus. Informații importante cu privire la riscuri și incertitudini sunt, de asemenea, prezentate în cel mai recent Formular 20-F de la Sony, care se află la Securities and Exchange Commission din SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *