În urmă cu 2 săptămâni, fondatorul companiei, Pete Lau a oferit o serie de detalii despre viitorul  OxygenOS. Astăzi, odată cu lansarea primei versiuni OxygenOS 12 Open Beta pentru OnePlus 9 și 9 Pro, utilizatorii pot vedea în premieră schimbările la nivel de experiență generală a software-ului. După integrarea recentă a codebase-ului cu ColorOS, OxygenOS 12 păstrează ADN-ul rapid și fluid, oferind în același timp o experiență îmbunătățită, pe un sistem mai stabil și mai eficient energetic, cu suport backend solid. OxygenOS 12 are o interfață de utilizare nouă și un set de caracteristici noi, aducând o experiență completă, care eficientizează task-urile de zi cu zi și pune accent pe digital wellbeing.

Zen Mode 1

2020 a fost un an plin de provocări. Impactul pandemiei globale ne-a schimbat substanțial modul de viață și ne-a făcut să regândim conceptul de interconectare. În timp ce smartphone-urile îi ajută pe utilizatori să se simtă mai aproape de cei dragi, întotdeauna vor exista perspective pentru îmbunătățiri. Urmând filosofia ”burdenless”, OnePlus a optimizat OxygenOS 12 în trei aspecte: munca, odihna și jocurile, construind un spațiu dedicat relaxării.

Brush 1 (1)

Un design burdenless

Interfața OxygenOS 12 este inspirată de lucrările ”Light and Space” ale lui James Turrell; este mai ușor de utilizat și aduce elemente noi de design:

  • Lumină și spațiu

Prin utilizarea eficientă a luminii și a spațiului, OxygenOS 12 creează un mediu plăcut și liniștit pentru utilizatori. Schimbarea luminii indică o distanță mai clară între elemente, în timp ce lizibilitatea și ușurința de utilizare au fost la rândul lor îmbunătățite.

Zen Mode și noul Private Safe sunt exemple ideale, în acest sens. Noul design e creat cu ajutorul luminii și a umbrelor, oferind senzația de confort vizual.

  • Deconstrucție geometrică

OnePlus a simplificat și mai mult elementele vizuale din OxygenOS 12 prin deconstrucția geometrică. Utilizatorii pot primi cu ușurință mesaje-cheie, făcând OxygenOS 12 mai inclusiv și mai ușor de interpretat pentru utilizatorii din diferite regiuni, cu culturi diferite.

  • Neumorfism

Detaliile au fost ajustate pentru a oferi o senzație premium, prin adăugarea de umbre, nuanțe subtile și prin personalizareavizualurilor în funcție de scenariile utilizatorului.

Scenarii de lucru

Shelf & OnePlus Scout

Raftul (shelf) apreciat de utilizatori este actualizat pe OxygenOS 12, cu o gamă mai largă de modificări. Noul raft poate fi personalizat cu carduri de diferite dimensiuni și imagini de fundal, permițându-le utilizatorilor să grupeze caracteristicile și să personalizeze aspectul raftului. În interiorul acestuia, cardul contorului de pași este actualizat într-un card numit Health, care poate fi conectat la OnePlus Watch, oferind acces direct la informații despre sănătate, cum ar fi caloriile sau ritmul cardiac.

Pentru a simplifica și mai mult operațiunile și a spori eficiența, OnePlus a integrat OnePlus Scout în raft. Această funcție este deja apreciată de comunitate în India, oferind un serviciu unic pentru toate căutările. Astfel, utilizatorii pot găsi orice tip de conținut pe dispozitivul lor, inclusiv documente, contacte, piese muzicale și căutări web. OnePlus Scout face experiența generală mai ușoară ca niciodată.

Note

Pentru a eficientiza munca, aplicația Note a fost actualizată cu noi funcționalități de editare. Cu OxygenOS 12, conținutul poate fi editat cu ajutorul unor noi instrumente de formatare.

 Odihnă

 Odată cu lansarea seriei OnePlus 7, compania a lansat Zen Mode, care oferă un spațiu liniștit utilizatorilor copleșiți de informații. Pe măsură ce tehnologia a devenit mai integrată în tot ceea ce facem, suntem mai dependenți de smartphone-uri ca oricând. Linia dintre muncă și viața personală s-a estompat treptat, adăugând deseori o presiune suplimentară.

Work Life Balance 2.0 (WLB 2.0)

Bazat pe filosofia modului Zen, modul WLB a fost introdus într-o primă fază în rândul utilizatorilor indieni. Cu OxygenOS 12, experiența este extinsă către utilizatorii globali cu o versiune actualizată – WLB 2.0, o premieră pentru telefoanele Android. WLB 2.0 oferă o serie de opțiuni noi de personalizare. În setările modului WLB, notificările și mesajele diferitelor aplicații pot fi clasificate în două moduri și sortate în funcție de prioritate. În plus, modurile de ”lucru” și de ”viață” se schimbă inteligent în funcție de locații, rețelele Wi-Fi sau un anumit moment setat de utilizator, separând viața și munca într-un mod facil.

Dark Mode

Modul Dark poate fi acum ajustat pe trei niveluri, oferind utilizatorilor mai multe opțiuni pentru a alege nuanța care se potrivește preferințelor lor de citire.

(Gentle)                           (Medium)              (Enhanced)

 

Play

 

Ușurința în utilizare este îmbunătățită și eficiența muncii este sporită, însă OxygenOS 12 îmbunătățește și spațiul digital pentru distracție.

Games – Toolbox 2.0

Prin intermediul OxygenOS 11.3 pentru Nord 2, OnePlus a oferit o experiență solidă de gaming cu Toolbox în Games, cu ferestre care afișează FPS-uri, filtre de joc, setări de frame rate-uri și multe altele. Cu OxygenOS 12, aceste caracteristici extraordinare vor fi disponibile prin Toolbox 2.0. Acesta suportă Voice Modulator în cinci jocuri populare (PUBG / CODM / LOLM / FreeFire / Fortnite), permițându-le utilizatorilor să își schimbe vocea în timpul chat-urilor din joc, protejând astfel confidențialitatea acestora.

Canvas AOD 2.0

Dincolo de utilizarea practică, un smartphone este un instrument prin care utilizatorii se pot exprima, iar Canvas AOD este una dintre cele mai populare caracteristici. Noul Canvas AOD 2.0 a fost deja cerut de fani în timpul evenimentelor OEF (Open Ears Forum) și va fi disponibil cu OxygenOS 12.

Optimizarea vizează în primul rând funcționalitatea, adăugând o varietate de culori noi pentru o personalizare mai amplă. Selecția fotografiilor și ajustările efectului final sunt acum mai flexibile, deoarece se adaptează la diferite dimensiuni de imagini și acceptă scalarea imaginii. De asemenea, utilizatorii pot șterge liniile care nu se potrivesc în peisaj, pentru a oferi un rezultat mult mai realist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *