București, 15 noiembrie 2021. Fundația Orange dă startul înscrierilor pentru cea de-a 6-a ediție a concursului online #Digitaliada în care profesorii și elevii au ocazia de a crea resurse educaționale în format digital. Implicarea lor va fi răsplătită cu șansa de a câștiga premii ce constă în echipamente electronice și IT în valoare de aproximativ 8.900 de euro. Concursul se adresează profesorilor și elevilor în vârstă de peste 14 ani din România, precum și tuturor celor care își doresc să creeze resurse educaționale deschise în format digital pentru elevii din clasele I-VIII.

Prin această inițiativă, Fundația Orange își dorește să încurajeze elevii și profesorii să contribuie la îmbunătățirea procesului de învățare, prin dezvoltarea de materiale autentice pentru o educație digitală mai accesibilă. Înscrierile se desfășoară în perioada 15 noiembrie 2021 – 21 ianuarie 2022, pe www.digitaliada.ro. Participanții trebuie să își creeze un cont de utilizator în cazul în care nu au, să completeze formularul dedicat și să încarce pe platformă materialul/materialele create. Resursele înscrise în concurs vor fi evaluate de o comisie de experți în educație și conținut digital, iar câștigătorii vor fi anunțați până în data de 31 martie 2022.

Foto3_#Digitaliada_6

„Anul trecut cele peste 200 de materiale digitale educaționale înscrise în concursul #Digitaliada ne-au arătat că profesorii și elevii sunt dornici să creeze și să-și dezvolte constant abilitățile digitale. Există în continuare o nevoie acută de acces la resurse originale, bine structurate și interactive, cu atât mai utile în contextul în care școala online rămâne o provocare. De aceea, ne dorim ca în această ediție a concursului să găsim cei mai buni creatori de materiale educaționale pe care atât elevii, cât și profesorii să le utilizeze în procesul de predare și învățare la clasă, dar și în școala online.” – Ana Elefterescu, Manager de program, Fundația Orange.

Foto2_#Digitaliada_6

Ca de fiecare dată, concursul include patru categorii: AplicațiiConținut videoProiectare didactică și Alte materiale educaționale. Și pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie formată din elevi va acorda și un Premiu de Popularitate. Concursul #Digitaliada include și anul acesta o categorie distinctă dedicată elevilor cu vârste între 14 și 17 ani. Regulamentul concursului poate fi consultat integral aici.

Ce fel de proiecte poți înscrie în concursul #Digitaliada?

Proiectul care a obținut locul I la categoria Aplicații pentru învățământul primar în ediția precedentă a concursului este platforma Învață Română, dezvoltată de Vlad Udrescu. Student la University College din Londra, departamentul Computer Science, Vlad le-a pregătit elevilor din clasele l-lV un loc în care își pot exersa și îmbunătăți cunoștințele de limba română într-un mod mult mai plăcut și mai interactiv.

Foto1_#Digitaliada_6

Mi-am dorit să particip la concursul #Digitaliada din două motive foarte importante pentru mine. În primul rând, am creat această aplicație pentru că este foarte important să cunoaștem lucrurile esențiale care țin de gramatica limbii noastre, iar elevii din clasele I-IV sunt cei care pot fi învățați de mici cum să comunice corect gramatical. Al doilea este faptul că îmi propun să fac lumea un loc puțin mai bun și încerc să mă implic cât mai mult în comunitate, prin proiectele pe care le dezvolt. Pentru mine, concursul #Digitaliada reprezintă competiția dedicată celor care vor să facă diferența, iar premiul a fost binevenit și m-a ajutat în cariera mea de software engineer și în proiectele personale.” – Vlad Udrescu, câștigător la Categoria Aplicații pentru învățământul primar.

Găsiți mai multe informații pe pagina de înregistrare în concursul #Digitaliada 6.0.

Despre Digitaliada

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit până acum în cele șase ediții Digitaliada, 3,2 milioane euro și a sprijinit peste 16.000 de elevi din școli rurale să aibă acces egal la educație de calitate.

Despre Fundația Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Din anul 2012, Fundaţia Orange a investit peste 6 milioane de euro în cadrul programelor sale ce susțin dezvoltarea comunităților vulnerabile și integrarea persoanelor defavorizate, prin promovarea și implementarea tehnologiei și a metodelor digitale în proiecte de educație, cultură și incluziune socială.

Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați www.fundatiaorange.ro și www.digitaliada.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *