Noua versiune a soft-ului Blender (dedicat randării 3D) este așteptată să sosească în decembrie. Pentru a permite utilizatorilor să teste această soluție software performantă, AMD a lansat un driver beta cu suport pentru versiunea beta Blender 3.0 pe cele mai recente GPU-uri AMD.

safsafasd-1024x493 (1)

AMD a lucrat cu Blender în scopul îmbunătățiri suportului pentru randarea GPU în Blender, folosind API-ul de rulare AMD HIP (Heterogeneous-computing Interface for Portability) C++ și „kernel language”, care le permite utilizatorilor să profite din plin de toate îmbunătățirile din Blender. Ca motor de randare pentru GPU-urile AMD este folosit Cycles X.

Conceput pentru a permite dezvoltatorilor să creeze aplicații portabile pentru GPU-urile AMD și NVIDIA dintr-un singur cod sursă, HIP le permite dezvoltatorilor Cycles să scrie un singur set de nuclee de randare și să le ruleze pe mai multe dispozitive. De asemenea, oferă o migrare ușoară de la codul CUDA existent. AMD a colaborat cu Blender pentru a adăuga suport pentru dispozitivele HIP în Blender 3.0.

Pentru a afla mai multe despre noul motor de randare 3D, vizitați blogul AMD. Puteți descărca driverul Radeon de aici și descărca Blender 3.0 Beta de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *