București, 23 februarie 2018 – Problemele de vedere pot apărea încă din copilărie, iar nediagnosticarea viciilor de refracție la timp poate duce la un handicap vizual definitiv. Dacă o persoană suferă de anomalii precum strabism, hipermetropie, miopie sau astigmatism, există un risc de până la 80% de a avea copii cu astfel de deficiențe. Mai mult, unul din trei români suferă de miopie, această afecțiune manifestându-se încă din clasele primare.

Ochelarii de vedere le creează complexe celor mici și îi împiedică să desfășoare activități sportive. Pentru corectarea afecțiunilor întâlnite la nivelul ochilor, Lentiamo, unul dintre cei mai mari retaileri online de lentile de contact din Europa, recomandă utilizarea lentilelor de contact cu dioptrii, care nu prezintă contraindicații din punct de vedere medical.

“Copiii sunt foarte activi, așadar atunci când se joacă sau aleargă, ei își pot pierde sau deteriora ochelarii foarte ușor. În plus, cei mici se pot răni involuntar într-o lentilă spartă sau într-o ramă îndoită. Pentru evitarea acestor situații, părinții pot opta pentru lentile de contact în locul ochelarilor, acestea fiind mai confortabile, dar și mai puțin costisitoare. Dacă cei mici își pierd lentilele de contact, se pot achiziționa altele, pe când, în ceea ce privește ochelarii, pierderea sau deteriorarea lor necesită o investiție mai mare”, a declarat Cristiana Chiriță, Country Manager Lentiamo România.

Printre semnele care pot reprezenta motive de îngrijorare în ceea ce privește sănătatea ochilor copiilor se numără lăcrimatul în exces, fotosensibilitatea, durerile frecvente de cap, dar și nevoia celor mici de a ține foarte aproape de ochi cărțile de colorat sau cele cu imagini. De asemenea, înclinarea capului în momentele în care copilul se uită cu atenție la ceva reprezintă un semn de dezechilibru muscular al ochilor sau un simptom al strasbismului. Printre semnele evidente ale unor probleme de vedere se numără roșeața ochilor ce persistă mai multe zile, mișcarea anormală a ochilor, privirea crucișă sau existența punctelor albe sau galbene în pupila ochiului. În aceste cazuri, este necesară vizita la un medic oftalmolog, pentru un consult specializat, în urma căruia se vor alege lentilele de contact potrivite pentru afecțiunea de care suferă cel mic.

Lentilele de contact se pot alege în funcție de perioada de purtare, ce poate varia de la o zi până la un an, dar și în funcție de compoziția lentilei, respectiv de materialul din care aceasta este realizată și nivelul de apă pe care îl conține.

“Pentru început, le recomandăm copiilor să poarte lentile zilnice, care se aplică dimineața și se aruncă la finalul zilei. După ce se obișnuiesc cu aceste lentile, le pot înlocui cu cele bi-săptămânale, care se schimbă după o perioadă de 14 zile. În ceea ce privește vârsta, chiar și un copil de opt ani își poate îngriji singur lentilele, cât timp are parte de o abordare potrivită, din partea părinților, care îl încurajează să se responsabilizeze și să se conformeze cu perioada de curățare recomandată”, a completat Cristiana Chiriță.

În magazinul online Lentiamo, clienții vor găsi în stoc o gamă largă de produse destinate corectării vederii, potrivite atât copiilor, cât și adulților. Peste un milion de lentile de contact de la producători internaționali, printre care Alcon, Cooper Vision, Bausch & Lomb și Johnson & Johnson sunt disponibile pentru comandă, dar și soluții pentru îngrijirea lentilelor, picături oftalmologice și diverse accesorii dedicate lentilelor de contact, în funcție de nevoile clienților.

Despre Lentiamo

Lentiamo este unul dintre cei mai mari retaileri online de lentile de contact din Europa, cu activitate operațională în 15 tări și peste un million de comenzi procesate la nivel global.

Compania a deservit primii clienți în 2008. Gama de produse Lentiamo include peste 1 milion de lentile de contact de la producători precum MAX VUE, Bausch& Lomb, Johnson& Johnson, Alcon sau Cooper Vision.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *