973-logo-port

In data de 27 mai 2004, Comisarul European pentru Transporturi şi Energie – doamna Loyola de Palacio si domnul Jonathan Scheele – şeful Delegaţiei CE în România, insotiti de domnul Miron Mitrea – Ministrul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, au efectuat o vizita in Portul Constanta.
Comisarul European pentru Transporturi si Energie, Loyola de Palacio, a vizitat Portul Constanta

Domnul Gheorghe Moldoveanu – directorul general al Administraţiei Porturilor Maritime SA Constanţa a facut o scurtă prezentare a portului, vizita continuand cu un tur al portului Constanta, la bordul navei “Anghel Saligny”.
La finalul vizitei inaltilor oaspeti, directorul general al C.N. Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa a făcut următoarea declaraţie:

„ Sincer să fiu am fost foarte emoţionat de această vizită, în special în ceea ce priveşte prezenţa doamnei Loyola de Palacio – un adevărat specialist în transporturi şi energie. În timpul vizitei la bordul navei Anghel Saligny s-au dezbătut mai multe probleme. Doamna de Palacio – în calitate de Comisar European – a fost uimită de acest port care prezintă caracteristicile unui port modern, a fost impresionată în mod deosebit de mărimea portului, de dotările acestuia şi de capacitatea de 120 milioane tone. Domnia sa a întrebat ce mărfuri se operează în Portul Constanţa şi a apreciat că este un port multifuncţional, aici fiind operate mărfuri de orice fel, cu excepţia gazului natural. De asemenea a apreciat Canalul Dunăre – Marea Neagră, care prin cale două ecluze este competitiv din punct de vedere tehnic. Comisarul European pentru Transporturi şi Energie – doamna Loyola de Palacio a fost surprinsă de noul Terminal de Containere Mol II S, despre care a spus că seamănă cu cel din Hamburg, însă eu spun că este ceva mai frumos şi mai ordonat deoarece am avut mai mult spaţiu. I-a plăcut şi proiectul Terminalului de Pasageri, a întrebat cine a făcut proiectul şi a aflat că românii au conceput acest proiect la standard european, respectând tot ce înseamnă norme de securitate şi confort european. La final Comisarul European pentru Transporturi şi Energie – doamna Loyola de Palacio a declarat că Portul Constanţa este un port de bază al Europei şi îşi va arăta valoarea în scurt timp.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *