Peste 400 de alergatori au luat startul la primul “Maraton DHL Stafeta Carpatilor”

Peste 400 de alergatori s-au aliniat sambata, 28 mai, la startul primei editii a “Maratonului DHL Stafeta Carpatilor”, un eveniment sportiv cu scopuri caritabile organizat de DHL International Romania in colaborare cu Directia pentru Sport a Judetului Brasov. Desfasurat pe un traseu de munte dificil (Predeal Unitatea Militara – Valea Rasnov – Rasnov – Valea cetatii – Poiana Brasov – Stana Turistica) si avand lungimea maratonului clasic (42 km), cursa a dat batai de cap participantilor care, pe langa portiuni de urcare, au avut de luptat si cu o caldura torida.

In functie de varsta si tipul de stafeta, locul I a fost adjudecat de urmatoarele echipe:

La categoria “Peste 18 ani”
-Stafeta barbati – SC Walmark SRL. Reprezentantul acestei echipe a fost de altfel si primul concurent care a trecut linia de finis a maratonului, cu un timp extraordinar de 2h26min.
-Stafeta mixta – echipa Facultatii de Sport Brasov sponsorizata de Prospero Romania
-Individual baieti – Moisa Ion Pavel
-Individual fete – Tiffany Moorcroft

La categoria “Sub 18 ani”
-Stafeta baieti – echipa Clubului Sportiv Rasnov, sponsorizata de SC Rosko Textil SRL
-Stafeta fete – echipa Liceului Sportiv Predeal, sponsorizata de SC Grenier SRL.
-Stafeta mixta – echipa Clubului Sportiv Rasnov, sponsorizata de SC Rosko Textil SRL

Festivitatea de premiere a fost oficiata de Dna Violeta Beclea Szekely, vice-campioana olimpica, vice-campioana mondiala si campioana europeana de atletism, impreuna cu reprezentanti ai autoritatilor locale si ai DHL International Romania. Pentru toti participantii la maraton, trupa Vama veche a sustinut seara un concert extraordinar, pe platoul de langa Stana Turistica.

“Maratonul DHL Stafeta Carpatilor nu este doar o manifestare sportiva, ci, prin implicarea activa a companiilor partenere la acest eveniment, a devenit un prilej prin care putem aduce alinare, speranta si bucurie printre semenii nostri mai putin norocosi decat noi”, a spus Gian Sharp, Country Manager DHL International Romania. Astfel, prin introducerea unei taxe de participare la maraton, DHL International Romania si-a dorit sa colecteze fondurile necesare pentru sustinerea in mod egal a urmatoarelor actiuni caritabile:
a)Ajutorarea copiilor dintr-un camin din Brasov, bolnavi de cancer in stadiu terminal
b)Infiintarea unei reviste trimestriale in alfabetul Braiile, vizand trei grupe de varsta din comunitatea nevazatorilor din Romania
c)Renovarea si imbunatatirea conditiilor de viata pentru copiii dintr-un orfelinat bucurestean.

Pentru implementarea acestor proiecte, DHL International Romania beneficiaza de sprijinul Fundatiei Light into Europe, Hospice Casa Sperantei Brasov si Asociatia Noi Orizonturi Familia.

La competitie au participat alergatori individuali si echipe de stafeta apartinand unor companii cunoscute cum ar fi: BBDO Group Romania, Becali Sport, Bucharest Hash House Harriers (BH3), Cefin, Europharm G.S.K., Eutron Invest, Evyap, Kronospan Trading SRL, Maersk Romania S.R.L., Old Boys Grivita, Petroconsult S.R.L. Quintus Audit, Rosko Textil, Siemens S.R.L., Soft Cont S.R.L., Walmark Romania, World Class.

Despre Graffiti BBDO

DHL International Romania multumeste tuturor participantilor la maraton, atat membrilor echipelor cat si companiilor care le-au sustinut, pentru solidaritatea si sprijinul pe care le-au acordat de-a lungul acestui proiect.
Pentru detalii privind “Maratonul DHL Stafeta Carpatilor” va rugam vizitati site-ul www.dhl.ro sau contactati DHL International Romania, persoana de contact: Mugur Popovici, tel: 222 1777, email: mugur.popovici@dhl.com.

GRAFFITI BBDO

www.graffiti.bbdo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *