Doua trupe americane reprezentative ale scenei alternative actuale concerteaza, luna aceasta, la Bucuresti, in Control Club ! Sambata, 25 noiembrie, nonconformistii garage rock si flower punk The Black Lips vor canta alaturi de eroii locali The Nuggers si Palma Hills. Miercuri, 29 noiembrie, proiectul australiano-american Liars , ce combina elemente punk-rock cu muzica electronica, viziteaza Bucurestiul in turneul de promovare a noului album, TFCF. Biletele pentru ambele evenimente sunt disponibile online pe Eventbook.ro.

poster Black Lips Liars
poster Black Lips Liars
Povestea Black Lips incepe in 1999, intr-o suburbie conservatoare din Atlanta, Georgia, cand Jared Swilley si Cole Alexander, prieteni din copilarie si proaspat exmatriculati din liceu, hotarasc sa puna bazele unei trupe, animati de pasiunea comuna pentru The Stooges si The Ramones. Urmeaza numeroase show-uri live , energice si nonconformiste, in barurile orasului lor natal, timp in care formatia isi creaza un sound original – garage rock cu influente blues, psihedelice si punk – plus o doza deloc neglijabila de naturalete.

Au trecut aproape 18 ani de atunci, dar pasiunea pentru turneele live nu a parasit formatia. Black Lips au lansat nu mai putin de noua albume de studio si au concertat pe tot globul, din Statele Unite pana in India si Orientul Mijlociu. „Dintotdeauna ne-am dorit sa fortam limitele. Cand cineva ne spune ca nu putem face ceva, simtim ca e de datoria noastra s-o facem. Suferim de opozitionism”, marturiseste Swilley.

Pentru cel mai recent album, Satan’s Graffiti or God’s Art? (Vice Records, 2016), Black Lips au facut echipa cu Sean Lennon. Inregistrarile au avut loc in studioul acestuia, aflat intr-o ferma izolata din statul american New York, iar produsul final este oglinda evolutiei muzicale a trupei. „Lunile petrecute lucrand la acest album au fost cele mai frumoase din viata mea. A fost o experienta magica!”, spune Swilley. Discul a beneficiat si de contributia lui Saul Adamczewski (Fat White Family) in rol de co-producator, si de un alt oaspete „magic”: Yoko Ono.

Sambata, 25 noiembrie, dupa ora 21, Black Lips promit publicului bucurestean un show dinamic si antrenant, in compania trupelor locale The Nuggers (Bucuresti) si Palma Hills (Cluj-Napoca).

http://black-lips.com

Black Lips – Can’t Hold On (video): https://youtu.be/KSbC-eqDFIE

“This is what the Black Lips do, they bend to no one’s will…” – Q

“It’s a subtle reminder of what the Black Lips do so well, teasing the horror out of

wholesomeness and recasting Golden age rock’n roll in a strange discomfiting

light” – Pitchfork

“They bounce between genres with screwball zeal, but the anti-concept loopiness

can be weird fun“ – Rolling Stone

Concertul Black Lips este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay. Facebook event: https://www.facebook.com/events/1905159139706864

Biletele se pot achizitiona in avans, la pretul de 40 de lei, online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-black-lips-live-at-control-club) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si librariile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

***

Miercuri, 29 noiembrie, dupa ora 21, pe scena din Control Club va urca australiano-americanul Angus Andrew si proiectul sau, Liars, aflat in turneul de promovare a albumului TFCF, lansat anul acesta de prestigioasa casa de discuri Mute si inclus in clasamentul Rough Trade al celor mai bune 100 de albume din 2017.

Dupa despartirea amiabila de colegul sau de trupa, Aaron Hemphill, enigmaticul Angus Andrew continua sa experimenteze, cucerind publicul si criticii muzicali deopotriva cu sound-ul sau unic, ce combina rock-ul experimental cu noise, art punk si muzica electronica.

Pentru lucrul la cel de-al optulea album de studio, Angus Andrew s-a retras intr-un mediu salbatic din Australia sa natala. „Am incercat sa explorez tema izolarii”, spune artistul, „asa ca m-am refugiat intr-o rezervatie naturala, unde nu circula masini, iar oamenii folosesc apa de ploaie.”

Rezultatul este TFCF (abreviere de la Theme From Crying Fountain), „un album extrem de melancolic”, in care artistul a avut ocazia sa dea curs unor impulsuri creative neexplorate pana acum: prin sampling, a introdus in muzica sa bucati de chitara acustica, dar si sunete captate din natura.

Astfel, noul album, ce va fi prezentat miercuri, 29 noiembrie si la Bucuresti, inseamna reinventarea paradigmei Liars, estompand diferentele dintre muzica electronica si cea acustica, dintre impulsul pentru experiment artistic si sensibilitatea pentru armoniile pop.

http://liarsliarsliars.com

“Utterly bizarre and utterly brilliant” – The Arts Desk

“Another excellent album” – Loud and Quiet Magazine

“A triumph” – Brooklyn Vegan

Concertul Liars este organizat de Control Club cu sprijinul OneDay. Facebook event: https://www.facebook.com/events/1232389273537961/

Biletele se pot achizitiona in avans, la pretul de 40 de lei, online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-liars-live-at-control-club) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) si librariile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *