• Tema competiției din acest an: “Viitorul digital al orașelor, industriei și energiei”
  • Competiția este organizată în 12 țări din Europa Centrală și de Sud-Est și Israel.
  • Termenul limită pentru înscrieri: 15 august 2018

Siemens dă startul celei de-a treia ediții a competiției regionale de jurnalism Siemens CEE Press Award. Anul acesta, compania caută cele mai bune materiale de presă pe tema “Viitorul digital al orașelor, industriei și energiei”. Competiția este deschisă jurnaliștilor din 13 țări: Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Israel, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina și Ungaria.

Siemens CEE Press Award are la bază dorința de a oferi recunoaștere materialelor de presă care tratează subiecte cheie pentru societatea modernă, dar și promovarea schimburilor de experiență între jurnaliștii din regiune.

Termenul limită pentru înscrierea materialelor pe tema “Viitorul digital al orașelor, industriei și energiei” este 15 august 2018. Pot fi trimise atât articole sau interviuri din presa scrisă, online sau tipărită, cât și materiale audio sau video, care au fost publicate sau difuzate între 1 octombrie 2017 și 14 august 2018.  Articolele înscrise în  competiție trebuie să acopere tema “Viitorul digital al orașelor, industriei și energiei” într-un context național sau internațional, în conformitate cu formatul sau tipul publicaţiei.

Materialele înscrise în competiție în fiecare țară participantă vor fi evaluate, la nivel local, de un juriu format din jurnaliști recunoscuți, un profesor universitar și un reprezentant Siemens. Fiecare țară va desemna un câștigător, care se va califica în finala competiției, ce va avea loc pe 25 septembrie la sediul Siemens din Viena. În cadrul ceremoniei din Viena vor fi alese cele mai bune trei materiale de presă din regiune, fiecare fiind premiat cu  un cec în valoare de 1.000 euro.

Cu ocazia participării la ceremonia de premiere din Viena, toți finaliștii vor avea oportunitatea de a vizita cartierul inteligent Aspern din Viena și a vedea aplicațiile Siemens cercetate, testate și implementate acolo.

Înscrierile în competiție se fac online, aici. Regulamentul competiției și criteriile de jurizare pot fi consultate pe pagina web dedicată evenimentului.

Câștigătorii din anii precedenți ai competiției regionale Siemens CEE Press Award au fost Florin Cașotă, Business Magazin și Oraan Mărculescu, Știință și Tehnică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *