”Am trecut pe locul 2 în topul celor mai buni șoferi pe care îi știu!” (Marian Godină)

În acest weeekend, pe 21 și 22 aprilie 2018, a avut loc la Râșnov, în județul Brașov, prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018. Bucurându-se de un număr record de participanți, conform Federației Române de Automobilism Sportiv, evenimentul a oferit un adevărat spectacol, în care adrenalina și emoțiile au fost laitmotiv de la început până la sfârșit.

Printre vedetele curioase să încerce emoțiile unei ture cu mașina inovatoare, în drepta lui Sorin Ghisoi, unul dintre cei mai buni piloți ai României, multiplu campion național, s-a numărat și polițistul care a schimbat definitiv imaginea României, Marian Godină. El a încercat pentru prima data o astfel de experiență și a promis că va reveni în dreapta lui Sorin în una dintre următoarele etape. Marian mai povestește că a vrut să încerce această aventură pe ultima sută de metri înainte de a se căsători, chiar zilele acestea.

”Am trecut pe locul 2 în topul celor mai buni șoferi pe care îi știu. Faptul că am scăpat cu viață după prima curbă m-a întărit atât de tare că nu m-am mai dezlipit de mânerul mașinii. Nevoia lui de adrenalină m-a făcut să îl pun să îmi promită că mă mai invită o data. Aceasta a fost ultima cursă ca burlac”, povestește Marian Godină.

Tot cu emoții mari, dar curajos, jurnalistul TV Marius Saizu, a venit de la pupitrul știrilor Prima TV direct în dreapta lui Sorin Ghisoi. Fost reporter de război și trecut de câteva ori prin situații extreme, Marius Saizu a savurat senzațiile tari și din perspectiva unui cunoscător, întrucât a fost pilot de încercări în urmă cu 20 de ani. Coborând din mașină, la ultima urcare a primei etape, Marius povestește: ”Ciudat, însă plăcut să alergi cu o mașină pe care nu o auzi. Sorin mi-a demonstrat că se poate. Iată că putem avea adrenalină și fără zgomotul celebru al mașinilor de cursă obisnuite”, povestește Marius, cucerit de ineditul experienței avute cu prima mașină electrică de curse.

Printre invitații lui Sorin Ghisoi la această prima etapă a Campionatului s-a numărat si frumoasa Miss Universe România 2009, Bianca Constantin. ”Am venit pentru prima dată la un raliu, insă nu m-am încumetat să mă urc lângă Sorin, deși am încredere în el și chiar și alți piloți mă încurajează. Dar o sa vin la următoarea etapă, pe 20 mai, chiar de ziua mea”, a promis frumoasa Bianca.

Ideea de a transforma o mașină obișnuită în una electrică i-a venit pilotului Sorin Ghisoi. El povestește că a fost inspirat de fiul său, în vârstă de 8 ani. „Acum simt că a venit vremea să contribui la o lume mai bună, mai ales că am un băietel la al cărui viitor încep să mă gândesc serios. De aceea ideea unei mașini care nu poluează și care este ieftin de întreținut mi-a părut a fi următorul pas pe care trebuie să îl fac. Mă bucur că fac parte din Kaufland E-Rally Team și le mulțumesc celor care au crezut în ideea mea și mă susțin!” declară pilotul Sorin Ghișoi.

Pe un traseu de 3,75 km, timp de mai bine de 10 ore, s-au întrecut 110 mașini spectaculoase ca în filme, conduse de piloți cu state vechi, ca Mihai Leu sau Titi Aur, reveniți de curând în competițiile de viteză. Această primă etapă a fost câștigată de Simone Tempestini, pilotul clujean care a câștigat și anul trecut runda de la Teliu.

Atmosfera în cele două zile de concurs a fost una unică, iar cei care au venit prima data la un astfel de eveniment cu siguranță vor reveni și la următoarea etapă, care va avea loc la Teliu, judetul Brasov, pe 19 si 20 mai 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *