În săptămâna 18–24 noiembrie, în toate cele 80 de restaurante McDonald’s din țară, s-a desfășurat Campania „Mi-e poftă să fac bine”, în beneficiul Fundației pentru Copii Ronald McDonald. Cu sprijinul clienților, partenerilor și personalităților publice, care au dat dovadă de generozitate și implicare deosebită, peste 800.000 de lei au fost strânși în această săptămână pentru construcția următoarelor două Case Ronald McDonald din România, Case ce vor găzdui gratuit familiile copiilor internați la Spitalele Sf. Maria din Iași și Marie Curie din București.

În cadrul evenimentului McHappy Day din București, peste 50 de vedete din televiziune, actori, cântăreți, oameni de radio și personalițăți din mediul online s-au alăturat pro bono cauzei și au încurajat clienții restaurantului McDonald’s Barbu Văcărescu să contribuie cu o donație pentru Fundație. Această ediție a  campaniei a fost un real succes pentru  Fundație, cei peste 800.000 de lei depășind celelalte sume strânse în vreuna din campaniile anterioare.

„A fost o atmosferă efervescentă, mă bucur tare mult să văd că, la fiecare ediție, ni se alătură tot mai mulți prieteni și că primim susținere din atât de multe locuri. Îi mulțumesc fiecărui invitat în parte, pentru că și-a rupt din timpul scurt pe care îl are și s-a alăturat cauzei noastre. a declarat Amalia Năstase, președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald. „Obiectivul campaniei este strângerea de fonduri pentru construirea următoarelor două Case Ronald McDonald din Iași și București, dar și susținerea familiilor găzduite în Casele deja prezente în București și Timișoara. Este un obiectiv ambițios, pe care suntem încrezători că îl vom realiza cu ajutorul prietenilor, partenerilor, angajaților și clienților McDonald’s, dar și a mass-media, care, cu mic cu mare, sunt alături de noi în fiecare an” a completat ea.

„Vineri a fost zi de sărbătoare pentru Fundația pentru Copii Ronald McDonald. Am sărbătorit împlinirea celor 21 de ani de activitate a Fundației, și, în același timp, i-am sărbătorit pe toți cei care ne-au susținut și ne-au oferit sprijin cu multă poftă de a face bine în toți acești ani. Mai mult decât oricând, suntem recunoscători că luptăm împreună pentru a ajuta familiile copiilor internați în spitale să găsească sprijin, putere și alinare în Casele-departe-de-casă”, a declarat Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants Romania și membru al Boardului Fundației pentru Copii Ronald McDonald.

Evenimentele McHappy Day au avut loc anul acesta și la Iași, la restaurantul McDonald’s Palas Mall, și la Timișoara, la restaurantul McDonald’s Orizont, miercuri, 20 noiembrie. Alături de vedete, presă și de parteneri, clienții restaurantelor au putut afla povestea Fundației și s-au putut implica prin donații pentru construcția Caselor Ronald McDonald.

Pe întreaga perioadă a campaniei, McDonald’s a donat Fundației câte 1 leu din costul fiecărui Happy Meal vândut, iar în tot timpul anului, clienții pot contribui la susținerea Fundației donând în cutiile speciale, așezate lângă casele de marcat din restaurante sau online, pe site-ul Fundației Ronald McDonald: http://rmhc.ro/doneaza/.

De 21 de ani, prin cele două Case, Fundația ține familiile împreună și le oferă sprijin necondiționat și cazare gratuită în cele mai dificile perioade ale vieții lor. Peste 20.000 de părinți și copii au trecut pragul Caselor din București și Timișoara. La începutul anului, Fundația a anunțat construirea altor două Case Ronald McDonald, una în Iași, la Spitalul de Copii Sf. Maria, iar a doua, în București, în curtea Spitalului de Copii Marie Curie. Mai mult, anul acesta, Fundația finalizează proiectul de remodelare completă și extindere a Casei din Timișoara, care va putea oferi anual peste 9.000 de nopți de cazare gratuită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *