solar-panel-918492-960-720

In momentul in care iei hotararea de a investi intr-un sistem de panouri fotovoltaice, trebuie sa te asiguri ca zona in care locuiesti indeplineste toate conditiile pentru ca panourile fotovoltaice sa functioneze la capacitatea lor maxima. Este foarte important ca locuinta ta sa fie orientata inspre soare, pentru ca panourile sa poata capta lumina acestuia o perioada cat mai lunga din zi.

Dupa cum poate ai citit si in alte articole, panourile fotovoltaice functioneaza cu ajutorul luminii solare si nu cu caldura emanata de acesta. Ceea ce inseamna ca indiferent de anotimp, panourile fotovoltaice vor produce energie electrica folosind doar lumina venita de la soare. Singura diferenta intre productia de energie din timpul verii si al iernii este data de faptul ca iarna zilele sunt mai scurte si soarele apune mai repede. Ceea ce automat inseamna ca panourile fotovoltaice nu au la fel de mult timp sa capteze lumina soarelui cum au pe timp de vara. Iar acest lucru se reflecta in cantitatea de energie electrica produsa, insa diferentele nu sunt atat de mari incat pe timp de iarna sa trebuiasca sa iti faci griji pentru cantitatea de energie produsa.

Pentru a avea insa parte de cat mai multa lumina solara, trebuie ca inainte de instalarea panourilor sa gasesti cea mai buna parte a casei. Pentru a fi sigur ca orientarea va fi cea mai buna cu putinta, este recomandat sa ceri ajutorul unui specialist. Acesta va fi in masura sa stabileasca care este cea mai potrivita parte a acoperisului casei, pe care sa instalezi ulterior sistemul de panouri fotovoltaice achizitionat. Lasand aceasta decizie pe mana unui specialist te vei asigura de faptul ca panourile tale vor primi lumina de care au nevoie pentru a functiona la capacitatea lor maxima.

Dupa ce ati stabilit care este cea mai favorabila orientare, trebuie sa te asiguri ca in acea zona nu sunt obiecte care sa umbreasca panourile. In cazul in care in jurul acoperisului sunt copaci inalti sau alte obiecte care pot tine umbra panourilor este nevoie fie sa tunzi, fie sa tai copacii. Avand in vedere ca panourile functioneaza cu lumina soarelui, in momentul in care acestea sunt umbrite de diverse obiecte sau plante, nu mai pot functiona la capacitatea lor maxima.

Este important sa tii cont de aceste lucruri pentru a putea profita la maximum de investitia pe care o faci in acest sistem. Atat in ceea ce priveste orientarea potrivita cat si eliminarea posibilelor obiecte care sa tina umbra panourilor. Creand toate conditiile necesare pentru ca panourile sa functioneze la capacitatea lor maxima, vei putea beneficia de energia electrica produsa de acestea.

Creaza si tu conditiile potrivite pentru ca sistemul de panouri fotovoltaice sa functioneze la capacitatea lui maxima si tu sa beneficiezi de energie electrica din surse regenerabile. Instaleaza si tu panouri fotovoltaice la tine acasa si participa activ la protectia mediului inconjurator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *