Startup-urile finaliste vor beneficia de investiții de 10.000 de dolari (equity-free grants), acces la angel – investors, expunere la evenimente, mentorat făcut de experți, burse finanțate integral, acces la spații de co-working și instrumente VTEX.

Proiectul VTEX Accelerator include și un program de cultivare a talentelor destinat profesioniștilor care își doresc să-și perfecționeze cunoștințele de comerț digital și care urmăresc o carieră în domeniu

București, 10 noiembrie 2020 – VTEX, recunoscut de Gartner ca o companie vizionară, și de IDC ca platforma de comerț cu cea mai rapidă creștere din lume și lider, dă startul programelor de accelerare și incubare pentru startup-uri, în cadrul VTEX Accelerator. Proiectul, structurat pe trei nivele, țintește atât startup-urile, cât și profesioniștii din întreaga lume, și are ca scop accelerarea dezvoltării piețelor globale de e-Commerce, cu accent pe colaborare. Înscrierile aplicanților în proiectul VTEX Accelerator sunt deschise până pe 26 noiembrie.

Programul VTEX Incubator se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, și este deschis pentru startup-urile înființate recent, în ultima jumătate de an, care au deja conturat un plan sau un MVP (produs minim viabil) al soluției lor inovatoare. Se concentrează pe accelerarea ideilor de comerț electronic într-o formă tangibilă și pe stabilirea unei baze solide pentru soluțiile propuse.

Programul VTEX Accelerator are o durată de 4 luni și este destinat startup-urilor cu o vechime între 6 și 12 luni care și-au materializat deja ideile într-un MVP sau au deja o primă versiune a soluției. Participanții vor avea șansa să testeze și să construiască produsul pe infrastructura lor existentă.

Pentru fiecare dintre cele două programe vor fi selectate câte trei startup-uri. Finaliștii vor fi anunțați pe 4 decembrie și vor intra efectiv în programe pe 21 decembrie. Până la finalizarea acestora, vor beneficia de investiții de 10.000 de dolari (equity-free grants), acces la angel – investors, expunere la evenimente majore de comerț electronic, mentorat făcut de experți în domeniu, burse finanțate integral, acces la spații de co-working și instrumente VTEX.

Proiectul VTEX Accelerator include, de asemenea, un program de cultivare a talentelor, destinat profesioniștilor care doresc să-și perfecționeze cunoștințele despre comerțul digital și să urmeze, în cele din urmă, o carieră în domeniu. Cu burse, cursuri și evenimente exclusive la dispoziția lor, participanții își vor putea actualiza cunoștințele și își vor consolida în mod semnificativ CV-urile.

„VTEX este mândru să anunțe inițiativa VTEX Accelerator ca fiind următorul pas în misiunea noastră de a dezvolta un ecosistem global de comerț digital”, spune Marcos Pueyrredon, Global VP la VTEX. „Ne-am asumat să extindem orizonturile companiei noastre prin căutarea continuă a celor mai bune soluții tehnologice care există deja, sau care încă nu au apărut. Aceste programe vor da o mână de ajutor gânditorilor îndrăzneți și apoi îi vor întâmpina la VTEX, un loc în care inovația este la ea acasă. Cel mai important, totuși, prin conectarea și cultivarea minților strălucite, sperăm să încurajăm colaborarea, un element esențial pentru supraviețuirea actuală și viitoare a afacerilor de comerț de pretutindeni”.

Mai multe informații pot fi accesate aici: https://vtex.com/us-en/accelerator/#content-2

Despre VTEX

VTEX este prima și singura soluție complet integrată de comerț, marketplace și Order Management System (OMS), din lume, care unifică experiențele utilizatorilor pe toate canalele, într-o singură soluție completă, destinată companiilor medii și mari.

VTEX ajută companiile din retail, producție, distribuție, vânzare cu amănuntul, supermarketuri, farma și alte piețe verticale să vândă mai mult, să opereze mai eficient, să scaleze fără probleme și să livreze clientului o experiență remarcabilă. Arhitectura modernă, pe bază de microservicii, precum și expertiza solidă de afaceri și instrumentele de dezvoltare permit companiei să asigure viitorul afacerilor clienților VTEX și să îi degreveze de actualizările software. Mărci foarte importante, inclusiv Sony, Walmart, Whirlpool, Coca-Cola, Stanley Black & Decker, Samsung, Carrefour și Nestlé, și încă peste 3.000 de clienți activi în 50 de țări, au încredere că VTEX va accelera și va asigura transformarea comerțului lor.

Pentru a afla mai multe informații, accesați www.vtex.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *