Raliul Australiei-Cireasa de pe tort-Citroen VICTORIE FINALA

Cireaşa de pe tort!

După ce şi-a adjudecat ambele titluri mondiale în Insula Frumuseţii, Citroen a încheiat sezonul 2004 în fanfară, Sebastien Loeb şi Daniel Elena câştigând la pas şi ultima etapă, Raliul Australiei. Cu şase victorii obţinute în 2004, proaspătul campion mondial egalează astfel recordul de victorii stabilit de Didier Auriol cu un deceniu în urmă.
Raliul Australiei-Cireasa de pe tort-Citroen VICTORIE FINALA

Deşi a rămas să evolueze cu o singură maşină, Carlos Sainz fiind obligat să se retragă din cauza accidentării în recunoaşteri, Citroen a demonstrat că merită pe deplin titlul de regină a balului. Instalat la conducere după terminarea specialei cu numărul nouă, Loeb a păstrat controlul până la final, Xsara sa reuşind să câştige mai mult de jumătate din totalul probelor speciale!

Coincidenţa a făcut ca ultima zi a raliului să coincidă cu începutul verii australiene. Prin urmare, Soarele a a fost prezent la rendez-vous încă de la cinci dimineaţa, ora la care s-a dat startul în ultima etapă a raliului. A urmat incursiunea deja clasică pe bucla estică a raliului, prin Mundaring şi pădurile de pe valea râului Helena. “Traseul foarte bine tasat a adus în faţa concurenţilor a suprafaţă dură ca şi betonul,” spune Guy Frequelin. “La capătul tronsoanelor de frânare exista însă praf, trebuind să fii extrem de atent dacă avem în vedere vitezele de până la 200km/h cu care se ajunge în aceste locuri!”

La rândul său, Sebastien Loeb adaugă: “Chiar dacă prefer raliurile de macadam pe care poţi să-şi alegi traiectoria, trebuie să recunosc că pilotajul în Australia este extrem de interesant, precizia fiind similară cu cea necesară pe asfalt.”

“Deşi aveam ambele titluri în buzunar, echipa şi-a demonstrat încă o dată potenţialul şi a făcut dovadă de profesionalism. Ne-am păstrat motivaţia şi sunt mândru de performanţele noastre,” a încheiat Guy Frequelin.

Raliul Australiei – Clasament final

1.S. Loeb / D. ElenaCitroën Xsara3h39m46,8s
2.H. Rovanperä / R. PietilainenPeugeot 307+ 1m55,1s
3.F. Duval / S. PrevotFord Focus+ 3m40,2s
4.M. Hirvonen / J. LehtinenSubaru Impreza+ 6m00,4s
5.Ch. Atkinson / B. AtkinsonSubaru Impreza+ 16m55,6s
6.X. Pons / O. JuliàMitsubishi Lancer+ 17m36,1s
7.C. Crocker / G. FolettaSubaru Impreza+ 17m43,3s
8.T. Arai / T. SircombeSubaru Impreza+ 19m23,3s

Clasamentul Campionatului Mondial de Raliuri 2004:

Constructori:
Citroën 194p (campioană mondială), Ford 143p, Subaru 122p, Peugeot 101p.

Piloţi:
S. Loeb 118p (campion mondial), P. Solberg 82p, M. Märtin 79p, C. Sainz 73p, M. Grönholm 62p, F. Duval 53p, M. Hirvonen 29p, H. Rovanperä 28p, J. Tuohino 16p, F. Loix 9p, S. Sarrazin 8p, D. Carlsson 6p, G. Panizzi 6p, A. Navarra 5p, G. Galli 5p, C. Robert 4p…

Despre Automotive Trading Services SRL

Automotive Trading Services este importator oficial Citroen pentru Romania. In gama Citroen sunt incluse urmatoarele modele: Citroen C2, C3, C3 Pluriel, Xsara, Xsara Picasso, C8, Berlingo Multispace si vehicule comerciale: Berlingo Furgon, Jumpy si Jumper.
Monica Jitariuc
021- 233 09 17
ats@ats.ro

AUTOMOTIVE TRADING SERVICES SRL

www.citroen.ro

Contact AUTOMOTIVE TRADING SERVICES SRL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *